Godt voksne MS-tilhengere husket kanskje tilbake til Jørn Goldsteins glansdager lørdag kveld. Dagens MS-keeper, Kris Joyce, var helt på høyden med den gamle keeperkjempen i M/S-buret da Vålereng ble slått 2-1. Foto: Christian Boger

Keeper Kris Joyce var i det umulige hjørnet, og Vålerenga gikk på en smell mot M/S

For første gang i år tapte Vålerenga en hockeykamp mot Manglerud/Star. � Nå tror jeg vi kan slå ut Vålerenga, sier M/S-keeper Kris Joyce.

Manglerud-folket hadde bydd opp til fest før kvartfinale-møtet med rivalene fra Vålerenga lørdag kveld. Her var det både pizza og pils. Men på isen ble det alt annet enn en festforestillingen. Det ble med tre scoringer da lillebror Manglerud Star sikret seg årets første seier i den viktige kvartfinalen. Mye av æren for det må M/S-keeper Kris Joyce ta.

— Dette var en utrolig viktig seier. Nå har vi troa på at vi kan slå ut Vålerenga, jubler M/S-keeperen.

Keeperspill av ypperste klasse

Joyce var den store forskjellen på lagene i Manglerudhallen i kveld. Ikke det at Vålerengas Steffen Søberg gjorde seg bort, men M/S-keeperen spilte en virkelig storkamp. Strafferedningen fra Tobias Lindstrøm var kanskje den aller beste redningen av mange.

Manglerud Stars eminente keeper, Kris Joyce, ned i spagaten og ut med snapphansken. Hjemmelagets målvakt var i det umulige hjørnet, og er sterkt delaktig at drabantbylaget vant 2-1. Foto: Christian Boger

— Det er faktisk ikke så vanskelig å redde straffer som folk tror. Jeg tar heller straffer enn sjanser i åpent spill, sier Joyce til VårtOslo.

Hele 29 skudd stoppet de gule og grønnes sisteskanse lørdag kveld.

— Føler vi burde vunnet

Vålerengas sportssjef Espen "Shampo" Knutsen var en skuffet mann lørdag kveld. Ikke minst fordi han føler gutta hans gjorde nok til å fortjene å vinne kampen.

— Det er en av de dagene vi ikke får pucken inn. Vi treffer stenger og tverligger, men pucken vil bare ikke inn, sier sportssjefen.

Han mener østkantklubben likevel må regnes som favoritter i kvartfinale-serien.

— Vi skal være bedre enn Manglerud i en sånn serie, og de har få spillere i troppen. Jeg mener vi er et sterkere lag, men det kan fort bli jevnere enn forventet, påpeker Shampo.

Treg start

Torsdagens første kvartfinale mellom de to naboene på østkanten ble ingen klassiker, og det skulle heller ikke åpningen av dagens match bli. Manglerud/Star var det minst dårlige laget i åpningsperioden. De sto høyt og nektet Vålerenga ofte muligheten til å bygge opp sitt eget spill.

Fornøyde M/S-supportere kunne se hjemmelaget slå storebror Vålerenga 2-1 i den andre sluttspillkampen. Foto: Christian Boger

Det var mye rusk i maskineriet hos gutta fra Vålerenga, og det var ikke ufortjent at drabantbylaget tok ledelsen ved Mats AleksanderHenriksen da tre minutter sto igjen av første periode. Det hjelper så lite å vinne skuddstatistikken når sluttproduktet ikke er der.

Storscorer Lindstrøm misset straffe

Ble første periode et langt gjesp var ikke andre periode særlig bedre. Godt press fra M/S-spillerne, kombinert med lite trykk og vilje fra gjestene, gjorde perioden til en jevn men relativt trist affære.

� Dette var en utrolig viktig seier. Nå har vi troa på at vi kan slå ut Vålerenga, sier M/S-keeper Kris Joyce. Hele 29 skudd stanset målvakten lørdag kveld. Foto: Christian Boger

Litt temperatur ble det først etter vel halvspilt periode da Vålerenga pådro seg to utvisninger rett etter hverandre. Til tross for å ha to spillere mer på isen i vel ett minutt, klarte ikke hjemmelaget å sette pucken bak en som vanlig god Steffen Søberg.

Helt mot slutten av perioden skulle temperaturen stige enda noen hakk da Vålerenga ble tildelt straffeslag av dagens dommere. Oppgavene med å overliste M/S meget gode sisteskanse falt på kaptein og poengmaskin Tobias Lindstrøm. Men Kris Joyce gikk seirende ut av duellen.

Samme oppskrift, samme utfall

Den siste perioden var på mange måter veldig lik de to første. En jevn forestilling, hvor en ikke skulle tro at det var seriemesteren som gjestet Manglerudhallen. De få sjansene VIF kom til ble enten for dårlige, eller en svært god keeper stod i veien.

Da var det også symptomatisk for kvelden at M/S skulle få nok en scoring. I overtallsspill kunne Per Kristian Person sette kveldens andre puck bak Søberg i Vålerenga-målet.

Litt spenning skulle det likevel bli helt mot slutten. Med to minutter igjen tente Rasmus Alholm håpet hos Klanen da han scoret alene gjennom med Kris Joyce. Med to minutter igjen, tok Vålerenga ut målvakt Steffen Søberg og spilte med seks utespillere. Men utligningen ville ikke inn.

Kampfakta: Manglerud Star – Vålerenga 2-1 (1-0, 0-0, 1-1), sammenlagt 1-1

*Neste kamp mellom Vålerenga og M/S spilles i Furuset Forum mandag 11. mars klokken 19.