Torstein Knutsen og Ask Rosseland (t.h) sto bak kunstkollektivet Påfuglen. Nå driver de eventbyå. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Gutta bak kunstnerkollektivet Påfuglen åpner en undergrunns art club. Med kunst på veggene og drags i døra

Mennene bak det nedlagte kunstnerkollektivet Påfuglen driver nå eventbyrået Påfuglen. Med kick-offs, konserter og utstillinger. Og snart en ny nattklubb.

Publisert

Etter at kunstnerkollektivet Påfuglen, på Grunerløkka, ble revet med jorden, har ikke mennene bak klart å etablere en ny, tilsvarende fabrikk for kunst og musikk. Gamle Påfuglen var et produksjonslokale, hvor hele 63 kunstnere hadde sine atelierer og lydstudioer.

Torstein Knutson og Ask Rosseland er stadig på utkikk etter lokaler som kan bidra til et skikkelig tilbud for kunstnere i Oslo. De siste seks månedene har de to brukt tiden på å komme seg på beina igjen.

– Uten støtte eller tilrettelegging for at noen kunne drifte en arena for kunstnerne i Oslo, endte det med at vi gikk i underskudd, sier Torstein Knutson. – Skal gamle Påfuglen gjenoppstå, avhenger vi av litt hjelp. Gi oss et lokale, så finansierer vi resten, sier Rosseland.

Kameratene Torstein og Ask har stått på dag og natt for å gi kunstnere i Oslo et sted å være. Foto: Morten Lauveng Jørgensen.

Åpnet eventbyrået Påfuglen

De to kameratene bak Påfuglen driver nå i stedet eventbyrået Påfuglen. Knutson og Rosseland har god erfaring fra mange år i bransjen og vet hva som skal til for å gjennomføre et vellykket arrangement. 

Eventbyrået stiller med lokaler av ulik størrelse i Skippergata og Hammersborggata. Her gjennomfører de bursdagsfeiringer, julebord, kick-off, konserter og utstillinger. Med gode kontakter i musikkmiljøet, tilbyr de også DJer og artister til alle anledninger.

– Måten vi driver konseptene våre på resonnerer veldig med det publikumet søker. Vi følger trender, samtidig som vi prøver oss frem og tester ut utradisjonelle ideer og kreative løsninger, sier Knutson.

Festen ingen vil gå glipp av. Foto: Morten Jauveng Jørgensen.

En frekk og frodig «Art club»

Et av lokalene har de døpt Perlen. Det ligger i den gamle Stein,- jord,- og sementarbeideres forening i Hammerborggata 19 og har plass til over 300 mennesker.

– Fremover er planen at Perlen skal bli et alternativt klubbkonsept. Vi ser for oss en «underground art club». Litt frekt og mørkt, kunst over alt og drags i døra, sier Rosseland. 

Siden Påfuglen åpnet Perlen i oktober har det vært veldig populært og er nå fullbooket frem til april. Bylarm har blant annet booket scenen under årets festival i mars. 

Grønn gatekunst

Påfuglens lokaler i Skippergata 20 har siden april arrangert flere utstillinger, filmvisninger og andre festligheter, der kunstnere fra gamle Påfuglen har bidratt med kunst og musikk.

Torstein og Ask har fått bevilget penger av kulturetaten i støtte til prosjektet «Grønn gatekunst», en ny fasade på bygget de leier i Skippergata. Dette vil bidra til kommunens satsing i Kvadraturen. «Grønn gatekunst» vil bli iverksatt så fort vinteren er forbi.

Påfuglen eventbyrå vil sørge for at Skippergata 20 får en ny, frisk fasade til våren. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

– Lokalet i Skippergata ligger i et strøk som tidligere har vært "ghosted" og i skyggen av Karl Johan. Sidegaten til Oslos mainstreet er i en utviklingsfase og begynner sakte men sikkert å blir ganske fresh. Flere kreative løsninger i byen vil gjøre bybildet mer attraktivt og interessant, sier Rosseland. 

Powered by Labrador CMS