Full jubel ved kampslutt da det gikk opp for Grüner-spillerne at de var seierherrer. Foto: Bjørnar Morønning

Grüner ishockey slo sensasjonelt seriemester Oilers. Se bildene

Det starta litt famlende mot Stavanger Oilers, men så fikk fansen se noe de ikke trodde de skulle få se. Anført av Mikkel Wiik i mål, sleit et hardt arbeidende Grüner seg til seier over sesongens suverent beste lag.

Rammene før torsdagens kamp for begge lag var at uansett resultat ville ikke det ha noen innvirkning på tabellposisjonene. Hjemmelaget skal spille kvalifisering, og gjestene fra Stavanger vant serien rundt nyttår. Hjemmelaget kommer fra 0-9 i bagasjen mot Lillehammer, Oilers stilte med et redusert mannskap.

De første ti minuttene mot Oilers lovet heller ikke godt, men så begynte vi å se at det var mulig å til noe.

Ikke lett å være Stavanger Oilers denne dagen. Foto: Bjørnar Morønning

Tok sjanser fremover

Etter litt prøving kom sjøltilliten. Vi løp litt fortere. Vi takla hardere. Holdt oss på isen. Turte litt ekstra, og for første gang sida hjemmeseieren mot Frisk-Asker: vi tok nødvendige sjanser framover.

Plutselig hadde Sean-Michel Sunnqvist og Jesper Öhrvall snudd kampen, og i løpet av siste periode sørger Robin Olsen-Syversen og Emil Hybertsen for at poengtavla viste 4-3 da sluttsignalet gikk.

Dét hadde jeg ikke trodd jeg skulle være vitne til.

Emil Hybertsen #23 scoret seiersmålet over Stavanger. Foto: Bjørnar Morønning

Pressa Stavanger til feil

Angrep har ikke vært vår sterkeste side denne sesongen, men i kveld var det morsomt å se et lag som i lange perioder pressa rogalendingene til feil. Borte var den nølinga som har slitt angrepet med en gang vi har passert den røde midtlinja.

Helt avgjørende for det som bør blir stående som høydepunktet fra grunnspillet denne sesongen, var arbeidet Mikkel Wiik leverte som sisteskanse. Grüner-målvaktene har fått kjørt seg denne sesongen, og denne kampen var ikke noe unntak. Langt ifra.

Forskjellen var at mot Oilers hadde Wiik ei forsvarsrekke foran seg som klarte å klarere pucken. Resten tok han.

Banens beste Mikkel Wiik #30 med en av mange avgjørende redninger for seieren. Foto: Bjørnar Morønning

Ei skikkelig vitalisering

Jeg håper oppriktig seieren er ei skikkelig vitalisering før kvalifiseringa. Vi slo Stavanger Oilers fordi vi var effektive, tøffe og hjalp hverandre. Et redusert Oilers er fortsatt bedre enn Vålerenga. Dette var en lagseier.

Leverer vi noe i nærheten av det vi klarte i dag mot Comet og Lørenskog, er vi i Get-ligaen i neste sesong også.

Jeg har skrevet det før: Grüner har forutsetningene for å klare det. Vi spiller bra når vi tørr.

Fem kamper igjen før alvoret starter, men først: Manglerud Star på søndag.