Onsdagens seier over Gjøvik betyr at Grüner hockey mest sansynlig spiler kvalifisering til Get-ligaen i ishockey neste sesong. Foto: Christian Boger

Grüner hockey klar for kvalikspill til hockeyens eliteserie. Krav fra ishockeyforbundet kan ødelegge drømmen

Grüner hockey slo Gjøvik 7-4 i går kveld. Dermed er de klare for kvalikspill til neste års GET-liga. � Det er trist om krav fra hockeyforbundet gjør at vi ikke får spilt kvalik, sier lagkaptein Sebastian Skaar.

Før onsdagens kamp mot Gjøvik, hadde Grüner hockey det hele i sin hule hånd. Vant de kampen, ville de være klare for kvalifiseringsspill til neste års Get-liga. Etter en fomlete og nervøs start, ble kampen til slutt en maktdemonstrasjon. Da sluttsignalet gikk, hadde Dælenenga-klubben en solid 7-4 seier i sekken.

— Vi starta nervøst. Det har vært mye snakk og utenomsportslige ting de siste dagene og vi var ikke helt på plass ved første dropp. Heldigvis hevet vi oss raskt og vant fortjent, sier coach Robert Johansen til VårtOslo etter kampen.

Forbundskrav kan stoppe kvalikdrømmen

Da sluttsignalet gikk, var det store jubelscener blant Grüner-spillerne. Gleden over å ha levert en solid sesong og nå å kunne kjempe om et mulig opprykk til norsk hockeys øverste hylle, var tydelig.

— Det er dette vi har kjempa for siden vi starta pre-sesongtreninga i april. Kvalikspill var gulroten vår, smiler lagkaptein Sebastian Skaar.

Etter en nervøs start, kunne Jere Rajala sette Grüners første mål for kvelden. Foto: Christian Boger

Noe malurt i begeret var det likevel å ense i Grüner ishall etter seieren onsdag kveld. Krav til fasiliteter fra Norges Ishockeyforbund, kan sette en stopper for å få spille kvalifiseringskampene mot Narvik og Ringerike.

— Det ville være for dumt om utenomsportslige krav skal sørge for at vi ikke får spille kvaliken. Det bør være det sportslige som teller, sier kaptein Skaar.

Det er ventet at klubben får snarlig svar fra forbundet på spørsmålet om fasilitetene de kan tilby er gode nok for kvalikspill.

— Nå må vi bare avvente svaret fra forbundet før vi kan si noe mer, konstaterer klubbens daglige leder, Trond-Erik Larsen.

Første divisjon har blitt bedre

Skulle drømmen om kvalik og opprykk bli en realitet, er det en drømmesesong spillerne i bydelsklubben har gjennomført.

— Dette har vært en veldig god sesong, og i en kvalik, er det fort små marginer og detaljer som avgjør. Jeg tror så absolutt det er mulig å rykke opp med dette laget, sier coach Johansen.

Grüner kom sterkere og sterkere ut over i kampen. Stadig var det fare på ferde foran målet til gjestene fra Gjøvik. Foto: Christian Boger

Med en hel sesong i Get-ligaen med Tønsberg bak seg, tror lagkaptein Skaar at det vil være mulig å overleve i hockeyens øverste divisjon, om opprykket skulle bli en realitet.

— De beste lagene i Get-ligaen er milevis foran oss. Men jeg mener forskjellen mellom de dårligste lagene der og de beste i første divisjon har blitt mindre, sier han optimistisk.

Nervøs åpning kunne veltet kvalik-drømmen

Etter Grüners overbevisende 7-3-seier på Gjøvik i helga, var det få som trodde onsdagens kamp skule bli veldig spennende. Så feil kan en likevel ta. Etter syv minutter av første periode hadde Gjøvik tatt en 2-0-ledelse.

Da tok Grüner-coach Robert Johansen timeout, og det så ut til å vekke Grüner-gutta, som kom voldsomt tilbake og kunne gå til første pause med resultatet 2-2.

Grüner-keeper Daniel Henriksen stengte buret mot slutten av 3. periode. Foto: Christian Boger

I midtperioden viste Grüner hvorfor de kan rykke opp til øverste nivå, da de mer eller mindre kjørte over gjestene fra Gjøvik. Til slutt vant de perioden 3-1.

Siste periode ble igjen av det mer nervøse slaget. To minutter før slutt, på stillingen 6-4 til Grüner, tok Gjøvik ut keeper og satte innpå en ekstra utespiller. Dette førte til flere farlige sjanser foran Grüner-keeper Daniel Henriksen, som stengte buret.

Med under minuttet igjen av tredje periode, kunne Jere Rajala sette pucken i det åpne Gjøvik-målet, og fastsette sluttresultatet til 7-4 for østkantklubben.