Sett fra sidelinja

Jesper Öhrvall (med gullhjelm) er poengkongen til Grüner ishockey. Foto: Bjørnar Morønning

Fornyet eliteserie-lisens en tøff, men ikke umulig oppgave for Grüner ishockey

Overgangsvinduet er fortsatt åpent noen uker, og ytterligere forsterkninger kan sikre Grünerløkka et eliteserielag også neste sesong.

Det har vært et knallhardt gjensyn med ishockeyens øverste divisjon for Grüner, som etter 35 kamper går inn i grunnseriens ti siste kamper med fattige ti poeng. Sist søndag forlot Grünerløkka-laget Asker-hallen poengløse etter et forsmedelig 2-3 nederlag.

Robin Olsen-Syversen utliknet halvveis i første periode og sikret uavgjort til første pause. Men dessverre viste to kjappe Frisk-scoringer tidlig i andre periode seg å være avgjørende for kamputfallet.

Selv om Frisk-Asker var det førende laget gjennom møtet og vant skuddstatistikken klart, 39-29, var Grüner langt fra ufarlige, og Sean-Michel Sundquists 2-3 redusering tre minutter inn i siste periode holdt liv i kampen ut perioden.

Utlikningen uteble, og Frisk-Asker fikk revansje for 6-3-nederlaget på Dælenenga før jul, som til nå også er Grüners siste serieseier.

Svake i overtall

2020 har så langt gitt fem nederlag på like mange kamper. Selv om det ble tap mot de regjerende norgesmestrene viste kampen det som har vær en trend gjennom vinteren, nemlig at Grüner er spillemessig på høyde med flere av lagene.

Marius Carho Hansen kom fra Mangleud Star og har tilført Grüner større spillerbredde. Foto: Bjørnar Morønning

Svak uttelling i overtallsspillet, med 23 mål, mot hele 51 mål mot seg i undertall, er langt på vei forklaringa på den magre poengsankingen. Søndag kom begge Grüner-målene i overtallsspill, og med et styrket lag er det lov å håpe dette er en trend som vil fortsette.

Utenlandske forsterkninger

I sesonginnspurten er det et lag på rett vei som løper inn på isen i Grünerhallen. Angriper Jesper Öhrvall, som denne høsten ble hentet inn fra svenske HV-71 før han ble poengkongen på Grünerløkka, kan notere seg for 25 målpoeng og vil bli avgjørende for å sikre plassen til neste år.

Sammen med nye navn som Niklas Sundfors (fra finske JHT) og Marius Carho Hansen (fra Manglerud Star), har Grüner fått en større bredde i laget.

Overgangsvinduet er fortsatt åpent noen uker. Med positive tilbakemeldinger fra forbundets lisenskontrollutvalg, kan det være rom for ytterligere forsterkninger som sikrer Grünerløkka et eliteserielag også neste sesong.