PERFEKT KULISSE: De mørkmalte dekorplatene sammen med glassgulvet utgjør den perfekte kulisse for utsikten mot havet. Foto: Eventyrlig Oppussing

Eventyrlig oppussing med lekker veggdekor

Ute i havgapet nord for Tromsø ligger et gammelt kaihus omgjort fra et nedlagt fiskemottak. Da teamet fra Eventyrlig Oppussing skulle pusse opp, brukte de dekorplater på veggen i spisestua, som gir et unikt og levende uttrykk.

Kaihuset, som ligger idyllisk til på Sandøya, fikk besøk av Halvor Bakke og resten av gjengen i Eventyrlig Oppussing på TV3. Eierne ville få mer ut av lokalet – og mer fikk de.

Det gamle kaihuset ble delt inn i tre ulike soner: et loungeområde, en spisestue og en

KAIHUSET: Det gamle kaihuset er omgjort fra et nedlagt fiskemottak. Det ligger idyllisk til i havgapet. Foto: Eventyrlig Oppussing

badstu – hver av sonene pusset opp på sin måte. Felles for alle var at vegg og tak ble malt sort. Store vindusflater sørger for nok lys og at naturen utenfor kommer i fokus.

En unik spisestue over havet

Det vakre kaihuset står på påler ned i havet. Nærmere naturen kommer du ikke. Dette ville gjengen fra Eventyrlig Oppussing utnytte – derfor bestemte de at spisestuen skulle stå på et glassgulv, der man kan se rett ned i havdypet.

Som i resten av rommene er også spisestua malt sort. Men i stedet for å male slette vegger, valgte oppussingsgjengen å montere dekorplater med bølgemønster fra Deco Systems.

– Da får vi litt struktur og det blir mer organisk, i stedet for bare en flat vegg. Vi henter inn litt bølger og inspirasjon fra havet, sier Ole Mikal Rosen-Lystrup.

Dekorplatene ble montert direkte på veggen før de ble malt mørke.

– Når lyset treffer de etterpå, tror jeg det kan bli veldig kult, da får vi litt den bølge-feelingen. Jeg er kjempefornøyd, sier Rosen-Lystrup.

LEVENDE: For å få det mer organisk og en struktur på veggene, valgte Eventyrlig Oppussing-teamet å montere Wall Panels fra Deco Systems. Med bølgestrukturen på platene tas havet med inn i spisestua. Foto: Eventyrlig Oppussing

Personlig karakter

Wall Panels Wave fra Deco Systems, som er veggdekoren som ble brukt under oppussingen av kaihuset, skaper et unikt uttrykk.

ENKELT: Wall Panels er enkle å montere rett på veggen, og leveres klare for overmaling. Foto: Eventyrlig Oppussing

– Med dekorplater kan du sette karakter på veggene, fremheve stil og leke med lys. Veggene blir mer levenge. Du får et rom som er personlig, med ditt eget preg, sier Hilde Askedal Christiansen, interiørkonsulent hos Deco Systems.

Panelene har relieffstrukturer i forskjellige mønster, og leveres ferdig for overmaling.

– Maler du dem, kommer mønstereffekten fram på alvor, tipser Askedal Christiansen.

Arstyl dekorplater er laget av Polyuretan, er meget lette i vekt og enkle å beskjære til ønsket størrelse og form.

FORNØYD: – Jeg tror det blir veldig kult når lyset treffer platene etterpå, sier Ole Mikal Rosen-Lystrup mens han monterer. Foto: Eventyrlig Oppussing

 

SORT: Etter montering blir platene malt mørke som natten. Da kommer mønstereffekten fram på alvor. Foto: Eventyrlig Oppussing


MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer