Oilers hadde dobbelt så mange skudd på mål som Enga de første 20 minuttene. Foto: André Kjernsli

Ellevill toppkamp i Furuset Forum, og til slutt var det Enga som stakk av med de største nyttårsrakettene

Årets siste hockeykamp for St Hallvards menn hadde stor betydning. Enga, som lå på andreplass før kampen, fikk besøk av serieleder Oilers. Stavangerlaget hadde før kampen skaffet seg fire poeng ledelse, så her var det viktig for VIF å tette luka.

I tillegg var det nettopp Oilers som påførte hjemmelaget deres første hjemmetap i sesongen sist de var på besøk.

Bra trykk fra start i et nesten utsolgt Forum, og før to minutter er spilt har begge lagene hatt hver sin store sjanse til å score.

Ingen av lagene klarer å etablere noe særlig spill eller sjanser, men circa syv minutter ut i kampen har Oilers et stolpeskudd. Rett etter er det klart for dagens første VIF-utvisning, Oilers får sjansen til å spille to minutter i overtall. Hjemmelaget, som er et av de beste lagene i undertall, rir av stormen uten at Oilers har skudd på mål.

En av svært få sjanser i den første perioden. Foto: André Kjernsli

Ingen av lagene etablerer noe overtak i første periode

Stillingskrigen fortsetter, dette er to av de lagene i serien som slipper inn færrest mål, ingen grunn til å tro at dette skal bli noen målfest heller. Begge lag er opptatt av defensiv kontroll, de få sjansene som kommer er mer et resultat av tilfeldigheter enn av godt angrepsspill.

Med drøyt to minutter igjen av første periode får Enga nok en utvisning, denne av det billige slaget. Nå gjelder det å holde unna frem til første pause. Oilers får like lite ut av dette overtallet, og vi går til pause med 0-0.

Tobias Lindstrøm får en sjanse tidlig i kampen, men får ikke helt kontroll på pucken. Foto: André Kjernsli

Midtperioden starter med et brak, men sett med Osloøyne er det Oilers som fyrer av nyttårsraketten. Oilers kommer seg rett i angrep, etter litt klabb og babb i rundvantet kommer pucken ut i slottet der en relativt umarkert Jacob Lagacé fyrer av et skudd som Søberg i VIF-måle bare hører suset av. 0-1 etter 17 sekunder av perioden.

Tidlig Oilers-ledelse i midtperioden

Noen minutter ut i perioden får Enga endelig spille i overtall, skal reduseringen komme nå? Hjemmelaget etablerer et godt overtallsspill, men kommer til for få avslutning.

Så drar Rasmus Ahlholm på seg en tulleutvisning, begynner frustrasjonen å bre seg hos hjemmelaget? Det ser ikke sånn ut på innsatsen, hjemmelaget forsvaret seg tappert og gjestene får ingenting ut av dette.

Enga fremstår bedre i midtperioden, det er bare scoringen som mangler. Nærmer seg nå, Tobias Lindstrøm har tre gode skudd i løpet av et bytt, men pucken vil ikke inn.
Martin Røymark ofrer liv og helse i det han kaster seg inn foran gjestenes mål for å score.

Tidlig pause på grunn av ødelagt is

Det blir ikke mål, men isen blir såpass skadet at dommerne blåser av perioden 2.14 for tidlig.

Da blir det reparasjon av isen også spiller vi en litt lenger 3 periode etter at isen forhåpentligvis blir fikset.

Hjemmelaget viste veldig gode takter i midtperioden og fortjener virkelig et mål. Vanskelig avveining for hjemmelaget, hvor mye skal de presse på for utligning. Skulle Stavanger score et til nå, vil det bli veldig vanskelig å snu dette.

VIF er i perioder flinke til å ha spillere foran Oilers sitt mål, men det kommer ikke nok skudd. Foto: André Kjernsli

Så skriker hele hallen på VIF-mål. Dommeren dømmer ikke, og spillet går videre. Ved neste avblåsning sjekker dommer videoen, og det viser seg at pucken aldri var inne, det var et klokkeklart stolpeskudd.

Så skjer det som ofte skjer når et lag har hatt kommandoen en stund. Oilers får en dobbeltsjanse, Søberg redder den første muligheten, men det neste skuddet går inn. 0-2 til gjestene, mot spillets gang kan man trygt si. Klarer Enga å snu dette med 13 minutter igjen på klokka?

Gjestene dobler ledelsen mot spillets gang, men Enga reduserer

Så skjer det de fleste i hallen håper på. I et nytt overtallsspill etablerer Enga seg i gjestenes sone. Pasningene går raskt, og til slutt er det Stefan Espeland som setter pucken bak en god Henrik Holm i gjestenes bur. En meget fortjent redusering i Furuset Forum, og håpet tennes igjen for Enga.

Det er hjemmelaget som nå har initiativet i kampen, Oilers forsvarer seg og satser mest på å få en kontringsmulighet for å avgjøre kampen.  Hjemmelaget kjemper som vi ikke har sett de tidligere i sesongen, de har virkelig ikke lyst til å tape årets siste match.
Med drøyt ett minutt igjen av perioden går Søberg av, Enga spiller videre med 6 mot 5 utespillere.

VIF utligner med ett sekund igjen av kampen

Så…….med 1 – ett – sekund igjen på klokka kommer sesongens mest fortjente utligning!! Banens – etter VårtOslo sin oppfatning – beste spiller, Martin Røymark scorer målet som sikrer spilleforlenging, og taket løfter seg i hallen.

Enga utligner til 2-2 med ett sekund igjen av kampen. Foto: André Kjernsli
Så glad var Martin Røymark da Enga endelig scoret. Foto: André Kjernsli

Nå skal det spilles tre mot tre – i inntil 5 minutter. Første målet vinner. Elleville sjanser begge veier nå, begge lag er slitne, men vil ikke tape. Søberg har noen elleville redninger og holder hjemmelaget inne i kampen.

Ingen av lagene klarer å avgjøre i løpet av disse 5 minuttene, så nå skal det avgjøres på straffer.

Søberg stengte buret og ble kåret til Enga sin bestemann

Steffen Søberg i Enga er klar for nyttårsfest og stenger buret, ingen av Oilers sine spillere klarer å lage mål. Det gjør derimot Rasmus Ahlholm og Stefan Espeland, dermed ble det til slutt en fortjent seier på St Hallvards menn!

Stefan Espeland setter den avgjørende straffen og blir matchvinner. Foto: André Kjernsli