Grei tenning fra start i kampen mot Lillehammer. Martin Laumann Ylven har mistet hjelmen. Foto: André Kjernsli

Ellevill kamp mellom Vålerenga og Lillehammer, der lagene skåret og skåret og byttet på å lede

Svært spennende hjemmekamp for Vålerenga hockey mot et formsterkt Lillehammer. En kamp som kryr av mål og utvisninger.

De tidligere kampene mellom Lillehammer og Vålerenga endte med VIF-seier 3-0 hjemme i serieåpningen og Lillehammer-seier 4-2 på landet.  Begge lagene er i form, så her var det grunn til å ha forventninger til kampen.

På forhånd meldte Lars Erik Spets på Instagram at han må operere ryggen, noe som betydde at han i beste fall er tilbake på isen en gang etter jul.

Det lå i luften at dette skulle bli en tøff match, og for VIF sin del starter det på best mulig måte. Etter 29 sekunder av kampen åpner Rasmus Ahlholm kontoen, og Enga leder 1-0. I neste angrep braker Martin Laumann Ylven sammen med en Lillehammer-spiller, og begge får to minutters utvisning for roughing. Nivået er forhåpentlig satt for kvelden.

Vålerenga sjokkåpner mot Lillehammer, og Rasmus Ahlholm (bak mål) scorer etter 29 sekunder. Foto: André Kjernsli

Knusende første periode

I minuttene som følger, drar Lillehammer på seg en drøss med utvisninger, og de har en periode tre spillere i utvisningsboksen. Det blir til slutt for tøft, og Stefan Espeland setter pucken i mål for Enga. Hjemmelaget har fått en pangåpning på kampen.

VIF fortsetter å presse og med snaut sju minutter igjen, blir Rasmus Ahlholm hindret ulovlig alene med Lillehammers sin siste skanse, keeperen, og det blir st

Rasmus Ahlholm scoret sikkert på straffen. Foto: André Kjernsli

raffe til VIF! Den setter Ahlholm sikkert i mål, hans andre for dagen, og VIF leder 3-0.

Hjemmelaget kunne fort har scoret enda mer, men vi går til pause med 3-0 på tavla. LIK får ikke låne pucken i det hele tatt. Årets beste periode hjemme for VIF?

Hjemmelaget opp i limingen

På tross av en knusende 1. periode kunne vi i pausen høre endel usikkerhet blant VIF-fansen – hva nå med midtperioden?

Skeptikerne skulle få rett, i løpet av 30 sekunder ganske tidlig i perioden reduserer LIK to ganger, og kampen er helt åpen igjen.

Idet vi lurer på om hjemmelaget går opp i limingen skjer det motsatte, Filip Lalande tar ansvar på en kontring og setter pucken helt oppe i krysset, 4-2 til VIF. Dette var for øvrig hans første mål i GET-ligaen.

Brede Csiszar er nære på. Foto: André Kjernsli

Vålerenga under press

Spillemessig har kampen nå jevnet seg ut, og Lillehammer er helt på høyde med VIF. Nå skjer ting fort: Først reduserer gjestene i et overtallsspill, men bare 15 sekunder senere er Rasmus Ahlholm frempå for tredje gang i kveld – VIF leder dermed 5-3.

For dem som liker å se mye mål, er dette kampen å få meg seg. VIF drar på seg nok en utvisning og klarer ikke å holde unna. Lillehammer reduserer til 5-4. Med litt under ett minutt igjen, tenker vi at det får holde med mål i midtperioden, men gjestene klarer å sette inn enda et mål.

VIF taper midtperioden 5-2. Nå må VIF opp i ringa, rydde unna motspillere foran eget mål og slutte å ta utvisninger i angrepssonen.

Søberg ser ikke utgangen på skuddet, og Lillehammer scorer. Dette var melodien i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Lillehammer tar over

I tredje periode skjer det man ikke skulle tro var mulig etter første periode. Lillehammer tar ledelsen. Skal det virkelig være slik at VIF taper en kamp de dominerte fullstendig i første periode?

Nå bølger det frem og tilbake og Lillehammer er nærmest en ny scoring, men pucken smeller i stolpen. Nå er det VIF som er på hæla, rollene er helt byttet om fra første periode. Det hjelper ikke at Vålerenga får en spiller utvist med ca. fem minutter igjen av kampen.

Så skjer det som ligger i luften, bortelaget går opp til 7-5. Som om ikke det var nok prater Filip Gunnarsson på seg liten disiplinærstraff idet han kommer ut av utvisningsbåsen, åpenbart frustrert over utvisningen han dro på seg i forkant av siste Lillehammer-scoring.

Søberg fisker nok en puck ut av eget mål. Foto: André Kjernsli

Må gå i seg selv

Mot slutten tar VIF ut keeperen, men det hjelper lite. VIF taper en kamp som virket vunnet etter første periode. Tipper Roy Johansen og Espen Knutsen har litt å si til gutta etter kampen.

VIF´s bestemann:  Rasmus Ahlholm

Allerede lørdag reiser VIF til Stavanger for å spille mot Oilers. Det blir ingen enkel oppgave. I kveld vant de borte mot serieleder Storhamar.