Grüner-spillerne følere dommerne snøt dem for en sier lørdag. Her diskuterer Grüner-kaptein Sebastian Skaar og Lillehammers Joakim Eidsa Arnestad med den ene hoveddommeren, Tobias Ambjørn Bjørnson. Foto: Bjørnar Morønning

Dommerran da Grüner gikk på nok et hjemmetap. - Vi føler oss direkte bortdømt, sier Håvard Steen

Grüner var bare en dommeravgjørelse eller to unna en etterlengtet hjemmeseier mot Lillehammer lørdag. — Det fjerde målet skulle aldri vært godkjent, sier assisterende kaptein Håvard Steen.

Etter å ha fortjent mer enn et knepent tap hjemme mot Sparta på torsdag, var Grüners hockeygutter mer enn klare til å slå tilbake i Grüner ishall mot Lillehammer lørdag.

— 4-3-målet skulle aldri vært godkjent. En av våre spillere ligger nede etter å ha fått en høy kølle i ansiktet. Da skal dommene stoppe spillet, sier visekaptein, Håvard Steen, til VårtOslo rett etter kampslutt.

Kampfakta

Grüner – Lillehammer 3-5 (1-1, 2-2, 0-2). Mål: 1. periode: 1-0 (14.13) Trym Auren (Robin Olsen-Syversen), 1-1 (17.13) Thor Jørgen Friestad (Nick Dineen, Joakim Eidsa Arnestad). 2. periode: 2-1 (20.17) Håvard Steen (Olsen-Syversen, Sean-Michel Sunnqvist), 2-2 (24.03) Brendan Harms (Brendan Ellis, Dineen), 2-3 (36.48) Stephan Vigier (Harms, Dineen), 3-3 (39) Rolf Thomas Aastad (Olsen-Syversen, Marius Carho Hansen).

3. periode: 3-4 (49.06) Adrian Saxrud Danielsen (Emil Nyhus, Petter Grønstad), 3-5 (50.09) Martin Gran (Jacob Noer, Håkon Stormli). Utvisninger: Grüner 8 x 2 min., Lillehammer 9 x 2 min.

Lå skadet på isen

Fram til Lillehammers 4-3-scoring var det jevnt og tett ute på isflata på Dælenenga.

Scoringen, som ble satt inn av Adrian Saxrud Danielsen, ble sterkt diskutert både i hallen og på sosiale medier.

Årsaken var at Grüners Robin Olsen Syversen før scoringen blir truffet av en høy kølle og ligger skadet på isen.

Lillehammer-spillerne jubler for den kontroversielle 4-3-scoringen, mens Robin Olsen Syversen ligger skadet på isen i bakgrunnen Foto: Bjørnar Morønning

I etterkant ble scoringen vurdert av kampens dommerne før den ble endelig godkjent. Etter kampen sier dommerne, ifølge Grüner-trener Morten Elverud, at de ikke så noen grunn til å ikke godkjenne scoringen.

— I dag føles det som dommerne tar fra oss seieren. Fram til den scoringen føler jeg at vi er det beste laget utpå der. Den avgjørelsen gjorde noe med oss, mener visekaptein Håvard Steen.

— Mye kompensasjonsdømming

Og firerbanden i svart og hvitt, anført av hoveddommerne Per Gustav Solem og Tobias Ambjørn Bjørnson, gjorde seg bemerket også ved en rekke andre anledningen kampen igjennom.

I en periode i andre periode var det nesten mer utvisninger enn spill på isen.

Mye grums og lite finspill preget lørdagens match mellom Grüner og Lillehammer. Foto: Bjørnar Morønning

— Det blir mye rar dømming og mye kompensasjonsdømming i deler av kampen. Det er frustrerende. Ikke minst når du føler at veldig mye av dømmingen går i mot oss, sier visekapteinen fra Grüner.

Han får full støtte av hovedtrener Morten Elverud.

Zounek rundet 350 kamper

Med 349 kamper for Grüner, før lørdagens eliteserie-møte med Lillehammer, må Grüner forwrad, Vojtech Zounek, kalles en klubblegende. Med 12 sesonger bak seg på isflata på Dælenenga, har det vært en begivenhetsrik karriere.

Lørdag ble hans lille jubileum, med 350 kamper feiret med et knepent og hederlig hjemmetap, i en kamp hvor hjemmelaget var vel så gode som gjestene fra Mjøsbyen nederst i Gudbrandsdalen.

— Det har vært en utrolig reise gjennom tolv sesonger, smiler tsjekkiske Zounek.

Grüner-veteran Vojtech Zounek spilte sin 350 kamp for klubben lørdag. Foto Bjørnar Morønning

Egentlig skulle forrige sesong vært hans siste.

— Jeg var klar for å legge opp, men da vi rykket opp tenkte jeg at det ville være morsomt å være med i en sesong til. Det angrer jeg ikke på, sier tsjekkeren.

I løpet av sine 350 kamper for Grüner har han scoret 252 mål og totalt stått for 588 målpoeng.

Susende undertallsmål

Med et Lillehammer på desperat poengjakt, var åpningen av kampen relativt lite hendelsesrik. Gjestene hadde et lite spillemessig overtak, men uten å skape de store sjansene. Det lille som kom tok Grüner-keeper Mikkel Wik seg enkelt av.

Med vel syv minutter igjen av perioden skulle imidlertid Lillehammer få en gyllen mulighet i power-play. Men slik gikk det ikke.

Så glad blir man når hjemmelaget tar ledelsen. Foto: Bjørnar Morønning

Istedet roter gjestene pucken ut av egen sone og den plukkes opp av Grüners Robin Olsen Syversen. Han spiller pucken til Trym Auren som med et susende skudd kan gi hjemmelaget ledelsen.

Der og da begynner hjemmefansen å tro på at de kan gå til pause med ledelse.

Men med litt over to minutter igjen av perioden, sover Grüner-forsvaret. Dermed kan Thor Jørgen Thorp Friestad enkelt sette inn utligningen for Lillehammer.

Utvisninger ødelegger

Slutten på første og store deler av andre perioder ble på mange måter ødelagt av mange utvisninger.

Blant disse en fem minutters utvisning pluss videodømming, etter en stygg tackling fra Grüners Tobias Skuterud.

Etter knapt minuttet av perioden tar likevel hjemmelaget ledelsen i spill fire mot fire. Tidligere Lillehammer-back Håvard Steen styrer pucken inn fra kort hold, etter pasning fra Robin Olsen Syversen.

Lørdagens kamp var preget av mye krangling og mange utvisninger. Her er det Grüners Robin Olsen Syversen og Lillehammers Mads Homdrom som er i tottene på hverandre. Foto: Bjørnar Morønning

Deretter tar igjen utvisningene, og flere merkelige dommeravgjørelser, over fokuset i kampen. Etter å ha spilt med to mann mer i nesten fire minutter, tar Lillehammer til sutt ledelsen 3-2 ved canadieren Stephan Vigier.

Men nå skal ikke Grüner gi seg. Ett minutt før periodens slutt kan Rolf Thomas Aarstad sette inn utligningen til 3-3 i overtallspill.

Kontoversiell scoring

Tredje periode blir nok en gang en jevn periode, men ikke med mange utvisninger. Et par minutter midt i perioden skal likevel avgjøre kampen, på kontroversielt vis.

Jesper Öhrvall (med gullhjelm) og resten av Grüner-spillerne hadde fotjent seieren lørdag. Foto: Bjørnar Morønning

4-3-scoringen til Lillehammer vil bli diskutert i ettertid. Da Lillehammers Adrian Saxrud Danielsen setter pucken i mål, ligger Olsen Syversen som tidligere nevnt på isen etter å ha fått en høy kølle i ansiktet.

Den scoringen burde ha vært annullert.

Like etterpå setter så Lillehammers Martin Gran nok en scoring og dermed er kampen avgjort. Gjestene vinner 5-3.