Hektisk foran Lillehammer sitt mål her. Foto: André Kjernsli

Deilig og fortjent revansje over Lillehammer. Nå begynner det virkelig å lukte topp tre i serien

Sist disse lagene møttes her i Furuset Forum ledet VIF hockey 3-0 etter første periode, dro så i håndbrekket og endte opp med å tape kampen 5-7.

Med hjemmeseier i kveld vil det åpne seg opp et så stort gap ned til fjerde plass at vi snart kan si at medaljekampen kun står mellom Enga, Storhamar og Oilers. De to sistnevnte møtes for øvrig på Hamar i kveld.

Vålerenga er nok det laget i GET-ligaen som har sluppet til flest debutanter så langt i sesongen, det er moro. I kveld var det nr. 68, Emil Holm Larsen, som fikk sjansen.

Emil Holm Larsen (#68) er kveldens debutant. Foto: André Kjernsli

VIFs trekløver leverer

Enga går rett i angrep allerede i første bytt, og Martin Røymark får to gode muligheter i løpet av det første minuttet. Neste bytt Røymark er utpå, holder han på å styre pucken i mål, han er i hvert fall påskrudd i dag.

Det tar bare tre minutter før Enga tar ledelsen. Rasmus Ahlholm setter pucken sikkert i mål etter pasning fra Tobias Lindström og Røymark. Dette trekløveret produserer fantastisk for Vålerenga denne sesongen!

Spillet jevner seg mer ut, og litt før midtveis i kampen spiller Lillehammer seg frem til en bra mulighet, men Steffen Søberg står i veien.

Tobias Lindström er farlig frempå. Foto: André Kjernsli

Mål fra midtbanen

De neste minuttene blir ganske begivenhetsløse, hjemmelaget får en mulighet til å spille fem mot fire uten at det kommer noe ut av det.

Så skjer det noe vi ikke ser for ofte på hockeymatcher. Kalle Ekelund lemper pucken inn i Lillehammers sone fra midtbanen – på en eller annen måte klarer gjestenes keeper å slippe denne lompa inn. 2-0 til Enga.

Gutta gratulerer Ekelund med goal fra midtbanen. Foto: André Kjernsli

Tennis-mål fra Ahlholm

Et stykke ut i andre periode står det fortsatt 2-0. Med tanke på alle de grusomme midtperiodene Enga har spilt, må vi si oss godt fornøyd med det. Hjemmelaget har et slags grep om kampen, men verken de eller Lillehammer skaper noe særlig.

Midtveis i perioden kommer reduseringen fra Lillehammer, Simen Thoresen kommer gjennom på høyresiden og setter et håndledds-skudd sikkert i mål. Nå må Enga heve seg et hakk igjen og få frem intensiteten som kanskje har vært litt fraværende i denne perioden.

Steffen Søberg måtte se to pucker gå inn i andre periode, her ser vi de siste av disse. Foto: André Kjernsli

I dag ser ut til å være kampen med de spektakulære scoringene. Pucken lempes mot gjestenes mål, den treffer en LIK-spiller, spretter videre på skulderen til Rasmus Ahlholm, som deretter setter pucken i mål på tennis!

Tapt midtperiode for VIF

Mot slutten av perioden drar VIF på seg to utvisninger, og skal spille 44 sekunder tre mot fem. Det går som det ofte gjør, motstanderen scorer.  Lillehammer fortsetter med en mann mer på isen, og med litt flaks kunne de godt ha scoret enda et mål.

Nok en midtperiode tapt, men dette kunne egentlig ha gått begge veier.

Martin Laumann Ylven i fri utfoldelse. Foto: André Kjernsli

Klikk klakk og mål

Siste ordinære periode starter Enga med en mann mer på isen. De etablerer et power play med en gang, og etter en rekke pasningskombinasjoner, ender pucken opp hos Stefan Espeland, som setter pucken knallhardt i mål, det står 4-2.

Lillehammer har på ingen måte gitt opp, og kjemper hardt i hver eneste duell. Lagene bytter på å spille i overtall, men de store sjansene uteblir. Hjemmelaget er nok mest ute etter å kontrollere inn til seier, men Lillehammer må begynne å ta noen sjanser om de skal få med seg poeng hjem til Gudbrandsdalen.

Gjestene tok ut keeperen mot slutten, men det endte med nok en VIF-scoring. Foto: André Kjernsli

Stående applaus fra Klanen

Med to minutter igjen av kampen tar gjestene ut keeperen og spiller seks mot fem, nå må det satses.  Etter hvert skjer det som ofte skjer, Enga får kontroll over pucken, og det er gutten med gullhjelmen, Rasmus Ahlholm, som får æren av å sette pucken i mål.

Lars Erik Spets og Jonas Oppøyen på skadelista, men sistemann er snart på isen igjen. Foto: André Kjernsli

Ahlholm har vært god i dag: tre mål og en assist. Siste periode renner ut, og Klanen gir gutta stående applaus, dette var tre deilige poeng etter kollapsen sist Lillehammer var her.

VIFs bestemann: Rasmus Ahlholm

På lørdag reiser Enga til Asker og en viktig bortekamp.