Stefan Espeland satt den avgjørende straffen i mål og ble også VIFs bestemann i kveld. Foto: André Kjernsli

Årets første straffekonkurranse i Furuset Forum avgjort av Stefan Espeland

VIF hockey jaktet sin 5. strake seier og planla å ta ledelsen i GET-ligaen med seier mot Sparta Sarpsborg i dag.

Sist gang østfoldingene var i Forum ble det en grei 3-0 seier til Enga. VIF tar også tak i kampen fra første dropp. Hjemmelaget får en gyllen mulighet til å la ledelsen da Sparta drar på seg en utvisning helt i begynnelsen av kampen. Men det blir et rotete power play, der VIF ikke får til noe som helst.

Dette er kanskje den mest rotete perioden vi har sett av VIF hjemme i hele år. Å ta i bruk kraftuttrykket Hawaii-håkki er på sin plass. Trøsten får være at Sparta er enda dårligere, de kommer seg knapt inn i Enga sin sone. Hjemmelaget tar seg sammen mot slutten av perioden.

Tobias Lindstrøm ser langt etter en puck som stryker utenfor tidlig i kampen. Foto: André Kjernsli

VIF oppdager kampen er i gang

Vi får så vidt satt oss etter pausen før vi får kveldens første mål. Plutselig er det Sparta som tar tak i kampen. VIF får en utvisning, og Sparta går opp i ledelsen. Nå må VIF opp et par hakk for å snu dette.

Spartas Peter Quenneville med kveldens første scoring tidlig i andre periode. Foto: André Kjernsli

Midtperioden preges av at Sparta stort sett har en mann utvisningsbåsen, og på det tredje forsøket lykkes VIF endelig. Martin Røymark setter pucken opp i spakkrysset bak en sjanseløs Sparta-keeper. Det kan virke som om hjemmelaget nå har fått med seg at kampen er i gang, og rett etter scoringen er Røymark nære på å doble ledelsen. Det kan virke som om målet til Sparta var det som skulle til for å tenne VIF.

Kampen er ikke til å kjenne igjen, og begge lagene har sine sjanser uten å få mål. Utvisninger deles ut til begge lag, og Sparta avslutter perioden med bare 3 utespillere på isen.

Røymark, Olsen og Stene jubler over kveldens første VIF-mål. Foto: André Kjernsli

Spillforlenging etter 2-2

Det har lenge vært klart dette ikke blir en kamp med mange mål. Det er derfor utrolig deilig å se Tobias Lindstrøm setter pucken i mål ca. fem minutter ut i siste ordinære periode. 2-1, og VIF leder for første gang i kampen.

I minuttene som kommer, viser VIF oppofrende spill i midtsonen, og det er ikke lett for Sparta å komme inn og etablere spillet.

Når Martin Røymark, som er involvert i det meste i kveld, får sin 3. utvisning for kvelden, får Sparta den sjansen de trenger i overtall. Spiller nr. 8, Peter Quenneville, er igjen sist på pucken for gjestene, og vi er like langt.

Martin Røymark setter pucken i mål bak Sparta-keeperen som bare kan se langt etter pucken. Foto: André Kjernsli

Siste ordinære periode gir ikke flere mål, det betyr spilleforlegning. Tabelltopp blir det ikke noe av uansett utfall.

Espeland avgjør kampen

Sparta har et stangskudd ett minutt ut i spilleforlengelsen. VIF slipper med skrekken denne gangen. Steffen Søberg varter opp med et par feberredninger, og akkurat nå et det VIF-keeperen mot Sparta. VIF får ikke til noe som helst, og forlengelsen avsluttes uten mål.

Steffen Søberg var ikke enkel å overliste i straffekonkurransen. Her redder han straffen som avgjør kampen. Foto: André Kjernsli

Det er klart for årets første straffekonkurranse i Furuset Forum. VIF vinner kampen etter at Thomas Olsen, Rasmus Ahlholm og, til slutt, Espeland setter sine straffer.

VIFs bestemann: Stefan Espeland